Meeschrijven aan ons verkiezingsprogramma

We zijn net een beetje bijgekomen van de Tweede Kamer verkiezingen, maar de gemeenteraadsverkiezingen staan alweer bijna voor de deur. In maart 2018 mogen we weer naar de stembus om ons democratisch recht te gebruiken. Nadat we in 2014 voor het eerst meededen (winst van 1 zetel!) gaat Student & Starter er deze tweede keer natuurlijk nog harder voor. Daarvoor hebben we uiteraard een kick-ass verkiezingsprogramma nodig (hier die van 2014).

We schrijven ons verkiezingsprogramma met z’n allen: student & starter leden, externen, organisaties; de hele stad! We doen dit met werkgroepen waar iedereen aan kan deelnemen. Daarnaast houden we algemene bijeenkomsten om op één lijn te blijven. Meedenken en -schrijven in een werkgroep is relatief vrijblijvend. Je komt in juni 2017 voor het eerst bij elkaar en debateert, schrijft, schrapt en creeërt met een groep enthousiastelingen in een half jaar de standpunten op jullie thema. Alles kan nog gebeuren en ligt nog open!

De verdeling die wij hebben gemaakt voor de werkgroepen* is als volgt:
Wijk en huisvesting
Cultuur, vrije tijd en sport
Kennis en werk
Bereikbaarheid
Gemeentelijke dienstverlening
(zoals participatie en digitalisering)
Zorg en welzijn
Financiën
Milieu en duurzaamheid
Veiligheid

*Dit zijn niet de thema’s of hoofdstukken voor het verkiezingsprogramma zelf. Die indeling wordt later bepaald.

Meedoen?


We nemen na 21 juni contact met je op. Daarna ligt de werkgroep in jullie handen. Het contact met de programmacomissie, die de stand van zaken waarneemt en eindverantwoordelijk is voor het verkiezinsprogramma, gaat dan via de coördinator.