Vacature lijsttrekker

Over Student & Starter

Student & Starter is een lokale politieke partij in Utrecht. Opgericht in 2013 om het perspectief vanuit studenten en starters op Utrecht scherp naar voren te brengen in de gemeenteraad. In 2014 haalden we 5000 stemmen en kwamen daarmee in de gemeenteraad met 1 zetel – slechts 384 stemmen te kort voor de tweede! Die zetel hebben we optimaal ingezet voor o.a. meer starterswoningen, duurzame verkeersoplossingen en eerlijk werk voor jongeren. Lees hier en hier meer over wat we zoal bereikt hebben.

Wat doet de lijsttrekker?

Bij de verkiezingen van maart 2018 gaan we voor drie zetels. Daar hebben we natuurlijk een geweldige lijsttrekker voor nodig! De lijsttrekker is het boegbeeld van de partij tijdens de verkiezingscampagne. Je zal met het campagneteam regelmatig sparren over de inrichting van de verkiezingscampagne. Daarnaast ga je meehelpen met het schrijven van het verkiezingsprogramma. Tijdens de campagne zelf zal je o.a. deelnemen aan verkiezingsdebatten en ben je het belangrijkste gezicht naar de kiezers en de media toe.

Inwerkperiode

Om je in te werken ga je eerst vanaf medio mei aan de slag als fractiemedewerker bij Student & Starter in de gemeenteraad. In overleg met ons huidige raadslid krijg je een inhoudelijke portefeuille en voer je namens Student & Starter het woord in commissievergaderingen, ontwikkel je de inhoudelijke lijn van Student & Starter en ga je op werkbezoeken. Tot de verkiezingen zal je dus ‘semi-raadslid’ zijn zodat je goed wordt ingewerkt. Dit is een betaalde functie van ~16 uur p/w.

Als raadslid

Na de (geslaagde) verkiezing word je in maart 2018 raadslid voor Student & Starter. Dit is een parttime functie die wel flink wat tijd vergt. Hier staat dan wel een goede vergoeding tegenover (hou wel rekening dat ons raadslid, in overleg, afdracht pleegt). Wij wisselen om de 1,5-2 jaar van raadsleden.

Wat verwachten we van jou?

De lijsttrekker moet zichzelf makkelijk kunnen uiten, zowel een-op-een, in kleine groepen, als voor volle zalen. Je kan wervend optreden en anderen enthousiasmeren om in de campagne mee te doen, zowel leden als niet-leden. Je hebt een groot netwerk binnen de stad en weet deze tijdens de campagne in te zetten.

Het gehele profiel voor de lijsttrekker is hier te lezen.

(Je hoeft geen lid te zijn van Student & Starter om lijsttrekker te worden. Ook niet-leden moedigen we aan om te solliciteren!)

Wat hebben wij te bieden?

  • Unieke kans om lijsttrekker en raadslid te worden in de 4e stad van Nederland
  • Ondersteuning door het bestuur, fractie en campagneteam van Student & Starter
  • Een (betaald) inwerkprogramma bij de raadsfractie (16 uur p.w.)
  • Een gezellige vereniging met wekelijkse borrels en activiteiten

Solliciteren kan via de volgende link.

Proces

De vacature staat open tot en met 2 april 2017. Vervolgens zal er een selectieprocedure volgen onder leiding van de Kieslijstcommissie. Deze zal uit meerdere rondes bestaan, mogelijk ook uit een casus-dag/assessment. Bij het congres van 7 mei 2017 zal er één kandidaat voorgedragen worden. Je begint dan medio-mei als commissielid bij de fractie.

Eerst meer weten?

Wil je eerst nog meer weten over Student & Starter en/of het lijsttrekkerschap? Dat kan! Je kan één-op-één afspreken voor een kopje koffie met iemand die je meer kan vertellen (bijvoorbeeld ons huidige raadslid Reinhild of voorzitter Mariet).

Victor Jansen Schipper kan daarnaast heel veel vragen beantwoorden, mail hem op victor@studentenstarter.nl.

Kopjes koffie?

Wij vertellen graag waar Student & Starter mee bezig is! Op de volgende middagen zitten wij op het stadhuis om jouw vragen te beantwoorden en kun je vrijblijvend meekijken met het werk wat we doen. De koffie staat klaar!

Kom langs van 12:00 uur tot 18:00 uur op:

  • Woensdag 22 maart
  • Dinsdag 28 maart
  • Woensdag 29 maart