Tegels tegen fietsparkeren zijn onduidelijk

Onze nieuwe fractiemedewerker Tim Homan gaat vandaag zijn eerste bijdrage leveren in de raadzaal. Hij zal mondelinge vragen gaan stellen over de tegels die op sommige plekken het fietsparkeerverbod aan moeten geven. Op ons laatste congres werd bij het kopje “wat valt er op” door Alicia Schalkwijk aangegeven dat deze tegels onduidelijk zijn. Valt jou ook iets op? Laat het de fractie weten. 

Utrecht is een fietsstad en daarom is het wel zo prettig als er genoeg plaatsen zijn om de fiets ook te kunnen parkeren. Nu zijn er veel plaatsen waar dit niet is toegestaan en deze fietsparkeerverboden worden op verschillende wijzen aangegeven. Wat Student & Starter betreft is het niet nodig op al deze plaatsen fietsparkeerverboden te hanteren, maar als het wel gebeurt pleiten wij in ieder geval voor duidelijkheid.

Op bepaalde plaatsen wordt het fietsparkeerverbod aangegeven door middel van tegels die niet altijd even zichtbaar zijn. Zo kan er sneeuw of rommel op de tegels liggen en als er al fietsen op de tegel staan, is het al helemaal niet meer duidelijk dat er sprake is van een fietsparkeerverbod. De consequentie van je fiets op de verkeerde plaats zetten is dat deze kan worden weggehaald en in het depot kan worden geplaatst. Student & Starter vraagt de wethouder of  zij bereid is om op de plekken waar het fietsparkeerverbod niet goed zichtbaar is coulanter te zijn omtrent het verwijderen van fietsen? Indien de wethouder niet bereid is om coulant te zijn met het weghalen van fietsen, hopen wij dat zij kan aangeven hoe zij van plan is op deze plekken beter zichtbaar te maken dat er sprake is van een fietsparkeerverbod.